3年ぶりとはいえ、例年の秋の風物詩となりつつあるDr. Emmanuel “Manu” Guilmeau(フランス・CRISMAT)の来福を迎え、九大の熱電関係者をお誘いして、11/1(火)に博多駅前宴会を挙行しました。
A dinner party (becoming annual) was held to welcome Dr. Emmanuel Guilmeau (CRISMAT, France) and Dr. Tristan Barbier (Associate Professor, ENSICAEN, France) to Fukuoka. Other participants were Prof. Koji Miyazaki (recently moved from Kyushu Institute of Technology to Kyushu University), Dr. Saneyuki Ohno (Assistant Professor, KU), Dr. Yuko Matsukawa (Assistant Professor, KU), Dr. Koichiro Suekuni (Associate Professor, KU), Ms. Ahrong Jeong (D3, KU), and me (Ohtaki).
参加者はManu、同僚のDr. Tristan Barbier(フランス・ENSICAEN)、10月に九工大から九大工学研究院機械工学部門に異動して来られた宮崎康次先生、同・応用化学部門林研助教の大野真之先生(過去記事あり)、同・材料工学部門宗藤研助教の松川祐子先生、そして大瀧・末國研からは末國晃一郎先生、D3のJeong Ahrongさん、大瀧の合計8名でした。






宴会は18時から始めたのですが、終わったのは6時間後の午前0時。生ビール中ジョッキ29杯、九州の銘醸日本酒17合(約3.1 L)、焼酎ロック1杯を見事に片付けました。
The party started at 18:00 and ended at 00:00, lasting 6 hours without making us aware of it. We have proudly finished 29 pints (medium mugs) of draft beer and 17 gou (ca. 3.1 L) of several kinds of local premium Japanese sake, and a glass of shochu on the rocks.

Yamada Nishiki 100% Junmai Ginjo “Souden Ao (blue)” by Kitaya (Fukuoka).